Total de visualitzacions de pàgina:

6 de febr. 2013

MERCAT DE L'OLIVAR

Avui hem anat tots junts al Mercat de l'Olivar, allà na Marga (la monitora) ens ha explicat que comprar al mercat és millor que comprar al super per aquestes raons:

- Per què els productes són més frescs, per això tenen més vitamines.
- Per què respecte més el medi ambient.

Ens ha explicat que a un mercat hi ha moltes parades amb els mateixos productes, al mercat de L'Olivar estan dividides en zones:

La zona vermella és la de les carnisseries i xarcuteries:


Hem vist distints productes: pollastre, porcella, vedella, carn de caça; com les guatlares, carn preparada; croquetes o bistecs arrebossats. A la part de xarcuteria, sobrassada, pernil, formatge...i tot feia molta menjera!!!


La zona verda és la de les fruiteries i verduleries:


En aquestes paredetes hem vist les fruites, verdures i hortalisses de temporada, a més hem vist aliments que no haviem vist mai, com la pastanaga negra i hem vist d'on surten els bunyols...dels moneatos!


 També hi ha parades de fruits secs.


I no pot faltar el peix fresc, la zona blava: salmó, mussola, emperador, sèpia, gambes i molts més. Tot pescat el mateix dia!


Hem après el que és una lleteria, és una parada on venen productes derivats de la llet: formatge, brossat, iogurts. Ens han explicat que la llet pot venir de la vaca, l'ovella o la cabra i que darrerament s'ha posat molt de moda el formatge de búffala.

Després de veure tantes coses bones, ens ha entrat la gana, així que hem pujat a una sala per berenar, hem menjat una mandarina que ens han donat, la mandarina és fruita de temporada, per això és ara quan són més bones, i el que tenia més gana s'ha pogut menjar el seu berenar també.



Abans de tornar cap a l'escola ens han regalat uns posters per penjar a la classe:

 El primer ens recorda que és important berenar de fruita


Un altre per recordar-nos la importància de la higiene bucal...sense dents no podriem tastar totes aquestes coses...

 

I dos més que ens mostren les fruites, verdures i hortalisses de temporada.



El darrer regal és un calendari del dia de fruita, cada vegada que duguem fruita per berenar ens posarem un gomet..alomillor hi ha sorpresa pel qui tengui més gomets...





I el que no pot faltar mai és...LA FOTO DE GRUP!



UN DEMATÍ FANTÀSTIC!



1 comentari: